لوله و پروفیل

لوله و پروفیل های فولادی دو محصول بسیار پرمصرف در بازار آهن آلات می باشند که تقریبا می توان آن ها را در تمامی پروژه های ساخت و ساز و صنعت مشاهده نمود. به همین دلیل ارائه تعریف صحیح در خصوص این دو محصول و نیز اطلاع از مشخصاتی اعم از قیمت گذاری، تفاوت لوله و پروفیل، کاربردها و انواع لوله و پروفیل پیش از خرید این محصولات ضروری می باشد. در این مقاله قصد داریم به ارائه تعریفی جامع در خصوص لوله و پروفیل های فولادی و مشخصات آن ها بپردازیم. 

انواع لوله و پروفیل فولادی

در ابتدا لازم است به ارائه تعریف جامعی در خصوص لوله و پروفیل های فولادی بپردازیم تا بتوان تصویر واضح تری از این دو محصول در ذهن مشتریان ایجاد نمود. به طور کلی به تمامی مقاطع فولادی اعم از میلگرد، تیرآهن، ورق و … پروفیل گفته می شود ولی در اصطلاح رایج، پروفیل های فولادی به مقاطع فولادی قوطی شکل گفته می شود که دارای انواع متفاوتی می باشد. لوله های فولادی نیز به استوانه های توخالی و دایره ای شکل گفته می شود که در انواع بدون درز و درزدار تولید و به بازار عرضه می گردد.

انواع لوله فولادی

به طور کلی لوله های فولادی به دو دسته لوله درزدار و لوله بدون درز تقسیم بندی می شوند که هریک دارای زیرمجموعه هایی می باشند. همچنین هرکدام از لوله های ذکر شده دارای کاربردهای مختلفی بوده که بهتر است در هنگام خرید به آن دقت نمایید.

لوله درزدار: لوله درزدار یا درزجوش به لوله هایی گفته می شود که از ورق سیاه تولید شده و بر روی درز آن جوشکاری انجام می گیرد. این لوله ها خود به دو دسته درز مستقیم و اسپیرال تقسیم بندی شده که از لحاظ خواص مکانیکی و ابعادی با یکدیگر متفاوت می باشند. این دسته از لوله ها دارای تقسیم بندی به صورت زیر می باشند.

  • لوله درز مستقیم: لوله های درز مستقیم از سایز 1.2 تا 20 و در ضخامت های 7-2 میلی متر تولید و به بازار عرضه می گردد.
  • لوله گازی API: لوله گازی API از پرکاربردترین لوله ها در صنایع نفت و گاز به شمار می رود که در دو نوع درزدار و بدون درز موجود می باشد. لوله های API بدون درز با عنوان لوله توکار شناخته می شوند. از مهمترین مزایای استفاده از این لوله ها می توان به استفاده در خطوط طولانی نفت و گاز به دلیل هزینه پایین آن ها اشاره کرد.
  • لوله اسپیرال: این لوله نیز در دسته لوله های درزدار قرار داشته که از جوش بر روی درز آن استفاده می گردد. در تولید لوله های اسپیرال از نوعی ورق خاص استفاده شده که آن را برای کاربردهای ویژه ای مناسب می نماید.
  • لوله داربستی: لوله داربستی نیز همان طور که از نام آن مشخص است در داربست های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. طول این لوله ها معمولا 6 متر بوده و سایز 5 آن متداول می باشد.
  • لوله مبلی: این دسته از لوله ها که از ورق های روغنی تولید می شوند در مواردی مانند ساخت مبلمان، دوچرخه و یا صنعت خودرو مورداستفاده قرار می گیرند.
  • لوله جدارچاه: این لوله ها نیز همان طور که از نامش مشخص است در جداره چاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. از خصوصیات بارز این لوله ها استحکام بالای آن ها می باشد.
  • لوله گالوانیزه: از لوله های گالوانیزه نیز برای مواردی که نیاز به مقاومت در برابر خوردگی بالایی می باشد استفاده می گردد.

لوله بدون درز: این لوله ها فاقد خط جوش بوده و این ویژگی آن ها را برای کاربردهای خاصی اعم از استفاده در انتقال سیالات پرفشار مناسب می نماید. این لوله ها به انواع لوله مانیسمان، گوشتدار و لوله استیل تقسیم بندی می شوند. در ادامه به بررسی انواع لوله بدون درز خواهیم پرداخت.

  • لوله مانیسمان: یکی از زیرمجموعه های مهم لوله های بدون درز لوله مانیسمان بوده که دارای کاربردهای فراوانی می باشد. 
  • لوله گوشتدار: این لوله ها که دارای جداره های ضخیمی می باشند در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. 
  • لوله استیل: لوله های استیل از دو گرید 304 و 316 تولید شده که هریک دارای خواص و ویژگی های متفاوتی می باشند. 

انواع پروفیل فولادی

پروفیل ساختمانی: این دسته از پروفیل ها در ساخت و ساز کاربرد فراوانی داشته و دارای انواع و مدل های بی شماری می باشد. اکثر تولیدکنندگان پروفیل در کشور به تولید این نوع محصول مشغول می باشند.

پروفیل صنعتی: این دسته از محصولات از ورق هایی با ضخامت بالاتر تولید شده و دارای مصارف صنعتی می باشند. تولید پروفیل های صنعتی نسبت به پروفیل های ساختمانی محدودتر می باشد.

پروفیل Z: پروفیل های زد اکثرا در ساخت سقف های شیروانی استفاده شده و از ورق هایی با ضخامت اندک تولید می شوند.

پروفیل مبلی: این دسته از محصولات مانند لوله مبلی از ورق روغنی تولید شده و دارای مصارفی در صنعت خودروسازی و تولید مبلمان می باشد.

نکات مهم برای خرید لوله و پروفیل فولادی

به دلیل اهمیت کاربرد لوله و پروفیل های فولادی در هنگام خرید این محصولات لازم است به نکاتی توجه شود تا از صحت قیمت و کیفیت لوله و پروفیل خریداری شده اطمینان یافت. در ادامه شما را با این نکات آشنا خواهیم کرد. ابتدا به بررسی نکات مهم برای خرید لوله فولادی می پردازیم.

توجه به کاربرد لوله: لوله ها به دو دسته درزدار و بدون درز تقسیم بندی می شوند که قیمت لوله درزدار معمولا نسبت به لوله های بدون درز کمتر می باشد. پس قیمت لوله فولادی براساس کاربرد آن تعیین می گردد. همچنین اطلاع از برخی نکات هنگام خرید لوله فولادی از اهمیت بالایی برخوردار است. برای مثال تصور کنید که می خواهید لوله آتشکار خریداری نمایید در نخستین مرحله لازم است تمامی سرتیفیکیت هایی که ثابت می کند لوله کارایی موردنظر را دارد را در اختیار داشته باشید. بنابراین در هنگام خرید بایستی ویژگی خاص لوله موردنظر را در نظر داشته باشید. در نهایت با توجه به کارایی کالای موردنظر می توانید بهترین خرید را با قیمت مناسب داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به راهنمای خرید لوله فولادی مراجعه نمایید.

کیفیت لوله فولادی: مهم ترین نکته ای که در هنگام خرید محصولات فولادی مطرح است بحث کیفیت این محصولات می باشد. به دلیل اینکه نام برند بر روی لوله های تولیدی مشخص نمی باشد بهتر است در هنگام خرید این کالا و تحویل گرفتن آن، محصول را بازرسی نمایید. در این بررسی بهتر است ضخامت، متراژ و زنگ زدگی لوله را بررسی نمایید.

حمل و نقل لوله: لوله های خریداری شده عمدتا 6 متری می باشد بنابراین برای حمل و نقل آن ها باید توجه داشته باشید که ماشین موردنظر توانایی حمل آن ها را داشته باشد. همچنین فراهم نمودن شرایطی که از زنگ زدگی بار در حین حمل و نقل انبار جلوگیری نماید بسیار ضروری می باشد.

مغایرت وزن بار خریداری شده: در مبحث فولاد برخی اوقات با مغایرت وزن روبرو می شویم اما باید بدانیم که مغایرت وزن برخی اوقات طبیعی بوده و برخی اوقات ایراد محسوب می شود. معمولا وزن لوله را از داخل جداول محاسبه می نماییم و هنگامی که وزن لوله دقیق به دست می آید می توان از کیفیت بار تحویلی اطمینان یافت. همچنین وزن برخی لوله ها مانند لوله داربستی مشخص بوده و در هنگام خرید می توان با وزن کردن آن از صحت و کیفیت بار اطمینان یافت. برخی اوقات بین وزن کالای خریداری شده و وزن باسکول تفاوت زیادی وجود دارد که نشان دهنده این است که کالای موردنظر با کالای خریداری شده متفاوت است.

عوامل موثر بر قیمت لوله: لازم است بدانید تمامی عواملی که بر قیمت فولاد تاثیرگذار است بر قیمت لوله نیز تاثیر خواهد داشت. مانند قیمت دلار. همچنین قیمت ورق نیز بر قیمت لوله تاثیرگذار است چرا که ماده اولیه تولید لوله می باشد. بورس کالا، قیمت شمش و قیمت جهانی فولاد نیز بر قیمت نهایی تمامی محصولات فولادی اعم از قیمت لوله فولادی تاثیرگذار خواهد بود.

در ادامه به بررسی برخی نکات مهم برای خرید پروفیل های فولادی خواهیم پرداخت. خرید پروفیل فولادی نیز مانند لوله های فولادی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و شناخت این محصول پیش از خرید ضروری می باشد. با این حال می توان گفت تمامی عواملی که در بالا برای لوله های فولادی ذکر کردیم، برای پروفیل ها نیز صادق می باشد که در ادامه مجددا به بررسی برخی از مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت.

قیمت ورق فولادی: مانند لوله های فولادی، مهم ترین عامل موثر بر قیمت این محصول را می توان قیمت ورق های فولادی به شمار آورد چرا که ورق های فولادی ماده اولیه تولید پروفیل می باشد.

بورس کالا: تقریبا می توان گفت معاملات بورس کالا تاثیر مستقیمی بر نرخ کلیه مقاطع فولادی اعم از پروفیل های فولادی خواهد داشت.

نرخ ارز: نرخ ارز نیز یکی از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت تمامی مصالح ساختمانی می باشد.

این محصولات پرداختیم. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این محصولات به سایت مرکزآهن مراجعه نموده و با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید. کارشناسان مجموعه راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.

برای دریافت آخرین لیست قیمت محصولات بازرگانی چوبستان و خرید راحت و مشاوره رایگان با شماره های تماس بازرگانی چوبستان تماس حاصل فرمایید همچنین پشتیبانی آنلاین بازرگانی چوبستان در خدمت شما عزیزان میباشد

شماره تماس: 09107867353

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *